Scari interioare solide si durabile

Scarile interioare sunt foarte solicitate atat de beneficiarii finali cat si de firmele de arhitectura sau constructori din mai multe motive:

 • Foarte solide – au durabilitate in timp;
 • Aspectul estetic creat poate fi deosebit;
 • Versatile, permit utilizarea unei game largi de materiale complementare, care pot raspunde oricaror solicitari: pot fi placate cu lemn, sticla, granit etc.
 • Suporta orice tip de balustrade: lemn, sticla, confectie metalica, foer forjat etc.
 • Datorita structurii solide, se pot realiza scari adaptate oricarui tip de spatiu: scari ample, de mari dimensiuni, pentru locuinte spatioase dar si scari de mici dimensiuni, adaptate spatiilor locative limitate ca spatiu.

Scarile interioare se fabrica pe comanda, fiind necesar un proiect de executie si personal calificat atat in procesul de productie cat si la montaj.

In cazul scarilor interioare identificam o serie larga de modele constructive:

 • Scari interioare cu vanguri metalice – vangurile laterale metalice pot fi simple sau decorative. Treptele pot fi din lemn, sticla, granit ;
 • Scari interioare cu structura metalica rectangular – structura este obtinuta prin sudura, utilizandu-se profile rectangular debitate si asamblate conform proiectului. Si acest tip de structura suporta orice tip de trepte;
 • Scari interioare cu treapta si contratreapta metalica – o structura solida si eleganta, care poate fi placata cu lemn;
 • Scari cu vang central – osatura solida, pozitionata pe mijlocul scarii, din care deriva suportii pentru trepte, realizati tot din metal. Se pot utiliza trepte din lemn, sticla, granit. Totodata, se poate adapta un sistem de iluminat cu LED, care va adduce un plus de eleganta;
 • Scari autoportante – cu prindere in perete – sunt scari care ridica o serie de limitari tehnice privitoare la montaj si o buna comunicare si relationare intre constructor si producator. Se monteaza fiecare treapta, individual, fara a avea o structura metalica vizibila pentru sustinere. Sunt scari care creeaza o ambianta luminoasa, foarte elegante ;
 • Scari suspendate in consola – cu prindere in perete – prinderea este mai discreta decat in cazul celor autoportante. Treptele sunt mai subtiri iar produsul in sine mai svelt. In cazul acestui tip de produs, mana curenta face parte din sistemul de sustinere;
 • Scari tip spirala – cu ax central – foarte apreciate in cazul spatiilor mici. Scarile tip spirala presupun existenta unui ax central, pe care se monteaza treptele. Treptele sunt metalice, placate cu lemn, sticla, granit. Acest tip de scara este utilizat in locuintele de mici dimensiuni, zona horeca (cluburi, restaurant, cafenele) dar si in zona de office, fiind produse care pot constitui atat o varianta economica dar si produse care se pot accesoriza cu elemente scumpe ( trepte de sticla, sistem de iluminat cu LED), devenind usor produse de lux.

Toate tipurile de scari metalice de interior se fabrica pe comanda, necesitand intervenia unui specialist: architect, proiectant, designer, care sa masoare spatiul si sa ofere o solutie personalizata. Colaboram cu specialisti care va pot oferi consultanta si cea mai buna solutie pentru spatiul dumneavoastra.

Scarile se livreaza si se monteaza la locatie de catre una dintre echipele noastre. Sunt perfect finisate si vopsite in culorile alese de beneficiar.  Ne putem ocupa de procurarea materialelor auxiliare: trepte din lemn, sticla, granit, sistem de iluminat cu LED. Totodata, suntem specializati in realizare balustradelor si mainilor curente, astfel ca putem oferi un produs finit exact asa cum vi-l doriti.

Scari exterioare

Scarile exterioare sunt de obicei scari secundare, scari de incendiu sau scari pentru “trafic greu”. Astfel, ele trebuie sa raspunda unei categorii aparte de solicitari: sa fie robuste, sa suporte greutati, sa reziste la factori meteo nefavorabili, sa permita scurgerea apei, sa permita accesul cu obiecte voluminoase.

Scarile metalice exterioare se realizeaza din profile metalice, calibrate in functie de caracteristicile proiectului. Treptele pot fi pline, placate cu lemn, granit sau pot fi din gratar metalic, care asigura trecerea apei si uscarea facila, pentru o mai buna rezistenta in timp.

Scarile metalice exterioare pot fi realizate din profile metalice simple sau pot fi zincate. Procesul de zincare aigura o rezistenta sporita la factorii de mediu si o durabilitate in timp.

Acest tip de scari metalice este solicitat pentru: locuinte cu acces exterior, terase si restaurante pe doua nivele, hale de productie cu acces exterior sau alte situatii specifice.

Scarile se proiecteaza individual, tinandu-se cont de specificul proiectului. Se finiseaza conform cerintelor beneficiarului si se monteaza la locatie de o echipa specializata. Avem capacitatea de a realiza o gama variata de produse, cu caracteristici tehnice aparte. Putem oferi un produs finit complet finisat si accesorizat, respectand asteptarile dumneavoastra si indicatiile primite de la proiectant.

Scarile exterioare pot fi realizate utilizandu-se elemente de fier forjat pentru balustrade, ceea ce ofera produsului un aspect elegant si il personalizeaza. Faptul ca sunt utilizate la exterior nu implica neaparat ca factorul esthetic sa fie neglijat.

Scari tehnice

Numim scari tehnice produse care se adreseaza segmentului industrial, unde solicitarile sunt mai mult de natura functionala decat estetica iar limitarile constructive tin de utilitatea produsului in sine. Astfel, scarile tehnice se utilizeaza in hale de productie, contribuind la procesul productiv. Ele trebuie sa raspunda unor solicitari aparte:

 • Functionalitate;
 • Mobilitate;
 • Usurinta in manevrare;
 • Rezistenta la greutate;
 • Rezistenta la factori de mediu;